Hvem er du.. uden alle de andre?

Har du tænkt over, hvorfor du ikke altid er dig selv i sociale relationer? Hvad er det, der forhindrer dig i at være dig selv?

Noget af det jeg ofte hører, når jeg coacher unge piger er, at de tænker rigtig meget over, hvad andre tænker om dem. De er bange for at skille sig negativt ud, fx ved at sige eller gøre noget pinligt eller forkert. Derfor tilpasser de sig og lever mere op til omgivelser end til, hvad de selv ønsker.

Ofte handler det om tankerne og frygten for det, der KAN ske. Du kan prøve at spørge dig selv, om det, du frygter, er noget du TROR, der kan ske, eller om du VED det sker? Hvis dit svar er, at du tror det kan ske, så spørg, hvad er sandsynligheden for det sker?

I mit arbejde som coach handler det om, at arbejde hen mod at skabe balance og glæde, så de unge lærer at tro på sig selv, og begynder at leve på den måde, de inderst inde gerne vil være. Spørgsmål er et af de mest effektive redskaber, jeg kender til, fordi det er nøglen til at ændre tankemønstre. Coaching handler nemlig om at udfordre med spørgsmål, som kan give nye indsigter.

Så hvis dit svar fra før er, at der er 5% chance for, at det du frygter rent faktisk sker, hvad så? Prøv for en stund at lade dine tanker blive i det du frygter. Hvordan er det at være dig, når det du frygter rent faktisk sker?

Et af mine yndlingscitater er fra Robert Frost: “The best way out is always through”

For at du kan finde svar på, hvem du er… uden alle de andre, så må du prøve at kigge på det, der er svært for dig. Min erfaring er, at det ikke dur at bevæge sig uden om, under eller over, det der er svært.

Derfor vil jeg slutte med 3 (store!) spørgsmål mere, som du kan reflektere over.

  1. Hvilke værdier står du for?

  2. Hvad har du brug for at gøre (op med) for at blive den, du gerne vil være?

  3. Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

Jeg ønsker al det bedste herfra.

Kh Trine M. Lønfeldt
Coach · Mentor · Underviser