Har du eksamensangst?

Jeg har efterhånden været coach og mentor for mange unge. Vi mødes 1:1 og snakker, og af og til skriver vi også sammen, når svære situationer opstår. Desuden hold-underviser jeg også unge, der oplever nervøsitet og angst i forbindelse med eksamen og fremlæggelser.

Det, jeg hører de unge gentage, er blandt andet:

“Min puls stiger, og jeg er sikker på alle kan se min hjertebanken.”
“Jeg tænker altid på alt det, der kan gå galt.”
“Nogle gange går klappen helt ned. Så går jeg i stå eller mumler”
“Det føles som om stemmer ryster - mine hænder ryster og er svedige.”

Måden, et ungt menneske håndterer eksamensangst på, er forskellig. I overskrifter kan jeg dog skitsere og give et indblik i, hvad vi arbejder med.

Accept

Fokus

Handling

Indsigt

Taknemmelighed

I dette blogindlæg dykker jeg ned i sidste punkt - taknemmelighed. Jo mere du fokuserer på positive ting, des flere positive tanker vil der være i din bevidsthed. En af genvejene til at blive mere positiv er at vise taknemmelighed hver dag. At vise taknemmelighed kræver øvelse, men du vil efter kort tid opleve mere glæde, energi og overskud, når du ser verden med positive briller.

ØVELSE: Taknemmelighed er vejen.
- enten kan du skrive dine svar ned i en lille (taknemmeligheds-)bog eller blot lukke øjnene og være 100% nærværende med dig selv. Giv dig selv 10 minutter hver aften og fuldend så disse sætninger:

I dag smilede jeg, fordi...

Det der gjorde mig rigtig glad i dag var...

I dag er jeg taknemmelig for...

Den indsigt jeg har fået i dag er...

Den ene ting jeg vil fokusere på i morgen er...

Jeg håber, du kan bruge øvelsen?

Kh Trine M. Lønfeldt
Coach, Mentor & Underviser